3d gaming3d tv games

Hoe je aan 3D gaming kunt doen op je Playstation

3D gaming geschikt voor Playstation

3D gaming is uitermate geschikt voor de Playstation 3. Er zijn inmiddels veel games uitgekomen voor de Playstation 3 waarbij je in 3D-beeld kunt gamen. Lees hier meer over 3D gaming voor de Playstation 3 (PS3).

Ontstaan van 3D gaming

3D gaming kent een nog vrij korte historie, maar is eigenlijk een reactie op de vele 3D-films die er de afgelopen jaren zijn uitgebracht. Films als Avatar en Alice In wonderland brachten verschillende liefhebbers al in ontroering. Toch bleef er nog enig scepticisme over het 3D-effect. Het deed verscheidene mensen pijn aan hun ogen. Daarnaast zagen ze niet wat er nou zo bijzonder aan was. Met het verschijnen van Hugo werden echter ook veel sceptische kijkers overtuigd van 3D.

Het scepticisme wat er nog is rondom 3D-films, is eigenlijk niet aanwezig bij 3D gaming op de Playstation 3. Waarschijnlijk is het ook daarom dat er in treinsnelvaart games uitkwamen die in 3D op de Playstation 3 te spelen waren. Denk hierbij aan games als Killzone 3, Resistance, Hustle Kings, Dungeon Defenders en Batman: Arkham City.

3D gaming verschilt van 3D-film

3D ervaar je namelijk op een heel andere manier bij games dan bij het kijken van een film. Als je een film in 3D kijkt, dan kan het inderdaad bij sommigen pijn aan de ogen doen. Dit heeft ook te maken met de benadering van 3D. Bij 3D gaming wordt er bijvoorbeeld niet gebruik gemaakt van vele camera’s om het beeld te creëren.  Het gaat hier immers om games en die bestaan uit animaties. 3D gaming op je Playstation is dan ook niet goed te vergelijken met 3D-films als Avatar en Hugo.

3D gaming een echt ervaring

Het leuke aan 3D gaming op je Playstation 3 is dat je je meer kunt inleven in een game. En dat is bij het gamen erg belangrijk. Hoe meer je je namelijk kunt inleven in je game, hoe meer het scherm voor je gaat leven. De gesuggereerde diepte in je beeldscherm zorgt voor een meer realistische weergave van je game, waardoor dat verhoogde inleven ontstaat. 3D geeft je game dus echt een nieuwe dimensie. Verwacht wordt dan ook dat het echt de toekomst heeft in de gamewereld.

Wat je nodig hebt voor 3D gaming op Playstation 3

Wat heb je nodig voor 3D gaming op je Playstation 3? Ten eerste games die een 3D-ondersteuning hebben. De games die eerder opgenoemd zijn vallen hier onder, maar er zijn nog tientallen andere games in dit genre. Ook Prince of Persia Triligy en The Last Guardian zijn bijvoorbeeld in 3D te spelen. Daarnaast zul je een 3D-tv moeten hebben. Het is namelijk de bedoeling dat je je Playstation 3 aansluit op je 3D-televisie. Op deze manier kun je je 3D-game ook meteen op groot scherm kijken.