3d gaming3d tv games

Hoe je aan 3D gaming kunt doen op je pc

3D gaming in meerdere vormen

3D gaming is er in meerdere vormen: op de Playstation 3, op 3D-tv, maar ook op je eigen pc. Wil je weten wat er nodig is om 3D-games te spelen op je pc? Lees dan dit bericht over 3D gaming op de pc.

3D gaming met pc en 3d-tv

Er zijn twee manieren om 3D-games te spelen op de pc. De eerste manier is door je pc aan te sluiten op een 3D-tv. Dit kan met een speciale videokaart. Aan te raden is het aanschaffen van een  videokaart Nvidia 4xx/5xx in combinatie met Tri-def of Nvidia 3DTV Play. Op deze manier kun je de 3D-game op je pc zien op je 3D-televisie. Hiervoor moet je echter wel een 3D-televisie hebben.

3D gaming op je pc

Heb je geen 3D-tv in huis? Dan zijn er ook andere manieren om aan 3D gaming te gaan doen. Misschien heb je bijvoorbeeld wel een relatief nieuwe pc, die werkt met DV-I. Hiermee heb je een zogenaamde refresh rate nodig van 120 beelden per seconde. Koop hierbij een shutterglass kit van Nvidia en je kunt 3D-games spelen op je pc. Voor het spelen op een groot scherm blijf je echter wel een 3D-tv nodig hebben.

3D gaming met Anaglyph

Daarnaast kun je kiezen voor de Anaglyph-methode. Hiervoor is het niet belangrijk welke resfresh rate je scherm heeft. Dit is een groot voordeel aan deze methode, voor iedereen die niet een pc heeft met een dergelijke refresh rate. In tegenstelling tot de vorige methode zorgt hier de grafische kaart dan ook niet voor de 3D-effecten. Kijk je naar dit beeld zonder een 3D-bil, dan zul je weinig zien. Een nadeel is dat je alleen games in 3D kunt spelen die zelf beschikken over een anaglyphbeeld. Dit kun je overigens wel verhelpen door een TriDef player te kopen, waarbij je je gewone beeld kunt omzetten naar anaglyph beeld.

Soorten 3D-games voor pc

Er zijn steeds meer verschillende games die je kunt spelen in 3D, dus wat dat betreft gaat het erg goed met 3D gaming. Het is echt een ‘upcoming phenomenon’. Voorbeelden van leuke 3D games die je kunt spelen op de pc zijn Skyrim, The Witcher 2, en Trine 2. Een populaire game als Batman: Arkham City kun je ook in 3D spelen op de pc.

Soorten 3D-games voor Playstation 3

Zoals al eerder gezegd is 3D gaming er ook voor op de Playstation 3. Je moet hiervoor je Playstation 3 aansluiten op een 3D-televisie. Zoek vervolgens games uit die een ondersteuning voor 3D geven. Er zijn meerdere games in dit genre. Voorbeelden zijn onder andere Killzone 3, Resistance, Hustle Kings, Dungeon Defenders en Batman: Arkham City.